szállás Erdélyben
szállás Erdélyben english-page hungarian-page
erdely-logo
erdely

Látnivalók Erdély

erdely-logo

Lázár kastély (1km)

szarhegyi lazar kastely

A 17. századi erdélyi építészet egyik legszebb alkotása, a gyergyószárhegyi Lázár-kastély pártázatos reneszánsz épület Székelyföld legvonzóbb főúri hajléka volt.

Ferences kolostor (1km)

szarhegyi ferences kolostor

A kolostor templomának kriptájába, illetve földjébe 53 ferences szerzetes nyugszik, köztük olyan jeles személyiségek, mint Kájoni János, Lukács Mansvét, vagy Gurzó Anaklét.

Gyilkos-tó (32km)

gyilkos-to gyergyoszentmiklos

A Gyilkos-tó Erdély egyik legismertebb tájképe, páratlan látvány a rozsdás vörös víztükörből meredező fatörzsek csonkjaival és a tó mögötti Kis-Cohárd irdatlan nagy sziklatömbjével.

Békás-szoros(38km)

békás-szoros

Ez a lélegzetelállító természeti képződmény meredek és magas (100-360m) sziklafalak között vezet. A hasadékvölgy a legdrámaibb hatású átkelőhely a Kárpátokon.

Parajdi-sóbánya (52km)

parajdi-sóbánya

A Sóbánya a szórakozások gazdag tárházát biztosítja. Világítással és szellőztető rendszerrel ellátott tárnákban alakítottak ki kalandparkot, játszóteret.

Somlyói-kegyhely(55km)

Csiksomlyoi-bucsu

A templom legértékesebb tárgya a Szűz Mária kegyszobra. A XVI. század elején reneszánsz stílusban készült, hársfából. A kegyszobor a Mária-zarándoklatok középpontjában áll.

Madarasi-Hargita (58km)

madarasi-hargita

A Madarasi-Hargita a leglátogatottabb hegycsúcs a Hargitában.A fenyvesek között kitekintve, a szélrózsa minden irányába több tíz kilométerre, sőt egyes irányokba akár 100 kilométerre is ellátunk.

Szent Anna-tó (108km)

szent-anna-tó

"Vannak nagyszerűbb, pompásabb, elragadóbb látványok Erdély tájai közt, de oly magasztos alig lehet több, mint a Szent Anna tava."
- Jókai Mór

Medveles (8km)

medveles-gyergyo

A Medvelesre minden nap 2 alkalommal van lehetőség, a reggeli órákban, illetve délutáni órákban.

Szerzői jog © 2020. Minden jog fenntartva.(under construction)